Om Nordbyskolen

Denne tekst er til dig, der har interesse i at blive klogere på Nordbyskolen. Du kan være forælder, ny eller måske kommende medarbejder, ekstern samarbejdspartner eller fra en anden skole med interesse i et kommende samarbejde.

Nordbyskolen er en tosporet folkeskole med omkring 460 elever og 50 medarbejdere fordelt på administrativt personale, lærere og pædagoger. Cirka 220 af vores elever går også i SFO.

Skolen er beliggende i den nordlige del af Nykøbing Falster i Guldborgsund Kommune. Skolen blev bygget i 2004 og har flot arkitektur, store lyse lokaler og flotte, funktionelle fællesarealer. Rundt om skolen er der etableret legepladser, muligheder for boldspil og en sø, som kan inddrages i undervisningen.

Skolen er opdelt i fire afdelinger:

• Indskoling (0. – 3. klasse)
  • Mellemtrin (4. – 6. klasse)
  • Udskoling (7. – 9. klasse)
  • Modtagefunktion (0. - 5. klasse)
  • SFO (det er muligt for alle elever at gå i SFO)

Alle klasselokaler er udstyret med interaktive tavler, der er computere og iPads til rådighed. Inddragelse af IT i alle fag og på alle klassetrin prioriteres højt. Vi har f.eks. nye faglokaler med et FabLab, hvor der kan trykkes T-shirts, printes i 3D samt laves forsøg og tekniske eksperimenter.

Vores medarbejdere er både fagligt, pædagogisk og didaktisk dygtige, og vi tilbyder alle elever en yderst kvalificeret undervisning, der ruster eleverne til aktiv deltagelse i det samfund, de allerede nu er en del af.

Er man som elev udfordret i et bestemt fag, har man dyslektiske vanskeligheder, dyskalkuli, eller er man udfordret på sin trivsel, har vi et Pædagogisk Læringscenter (PLC), der står klar med målrettede indsatser: læseindsats, trivselssamtaler, sorggruppe, skilsmissegruppe etc.

Vi stiller store krav, både til skolens elever og forældre, men ikke mindst til os selv. Vi har en ambition om at være blandt de allerbedste skoler i Danmark, hvad enten man er elev, forælder eller medarbejder.

Har du spørgsmål eller er du interesseret i at høre mere, kan du kontakte os via skolens hovednummer.

Lars Carlsen